Malauradament, cada cop són més comuns els furts o robatoris de telèfons intel·ligents. En aquest moment d’estrès i angoixa, és normal no saber com reaccionar i estar perduts a l’hora de saber quins passos seguir. Seguint les recomanacions dels Mossos d’esquadra, et detallem com actuar en aquests casos:
- En primer lloc, el titular de la línia telefònica ha de denunciar el robatori, furt o pèrdua del mòbil a la policia.
2. En paral·lel, contacta amb la teva companyia de telefonia mòbil per sol·licitar que es bloquegi tant la línia com la targeta SIM, aquest procés només et prendrà uns minuts. Si ets client d’XTA i et trobes en aquesta situació, pots trucar-nos al 93 897 52 00, ens trobaràs les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. Un cop fet això també pots demanar un duplicat de targeta, per tal de poder posar-la en un altre dispositiu i continuar utilitzant la mateixa numeració mòbil.
3. Un cop hagis fet aquesta sol·licitud, el més important, és protegir les teves dades. El telèfon mòbil cada cop és més funcional, per la qual cosa, augmenta la informació que conté sobre nosaltres. Recomanem canviar les contrasenyes de les teves xarxes socials, llocs web o aplicacions de comerços, en especial si hi tenim guardades les targetes bancàries. També hauràs de modificar la contrasenya d’altres aplicacions com les de serveis al núvol.
4. Per tal d’assegurar que les nostres dades no són accessibles per a ningú, hi ha l’opció de bloquejar el telèfon amb les dades de forma remota.
En els terminals amb sistema operatiu iOS, si tens activat Buscar l’iPhone, cal iniciar sessió des d’un ordinador a icloud.com/find per tal de bloquejar el telèfon o esborrar-ne les dades. Si no tens activat Buscar l’iPhone, canvia la contrasenya de l’ID Apple, per evitar que algú accedeixi a les teves dades d’iCloud.
En el cas d’Android, si prèviament has activat l’opció de control remot a l’apartat de configuració de Google, pots esborrar les dades cercant: Gestor de dispositius Android. Des d’allà pots esborrar les dades o bloquejar-lo.
5. Per finalitzar, cal tenir en compte que pots prevenir l’accés a les teves dades i d’aquesta manera quedar-te més tranquil/a si et trobes en aquestes situacions.
En primer lloc, les contrasenyes han de ser llargues i amb diferents caràcters. Evitar utilitzar la mateixa contrasenya per a tots els comptes. Per acabar, revisa amb freqüència la configuració de privacitat que tinguis en diferents llocs web i assegurat que els teus comptes es protegeixen amb un doble factor d’autenticació.
Podeu seguir més consells a través de les nostres xarxes socials d’Instagram, Facebook i Linkedin.