OFERTA FLAIX! Emporta't una línia mòbil gratis durant 1 any*

Ho vull*Després queda't per 12€/mes

XTA proveeix de WiFi a diversos esdeveniments. Per accedir-hi, els usuaris s’han de registrar per garantir-ne la seguretat i l’ús raonable.

Durant el període de confinament hi ha iniciatives per alliberar les WiFi d’establiments i organitzacions, però també de cases de particulars.  Així es permet l’accés d’Internet als col·lectius més vulnerables a més de facilitar l’accés ràpid en moltes ocasions. També et pots haver trobat en la situació d’obrir les dades al mòbil. Per compartir, doncs, l’accés a Internet sigui amb dades mòbils o xarxa WiFi, cal tenir en compte una sèrie de consideracions:

Comparteix la WiFi amb gent de confiança

Si optem per compartir el nostre WiFi, recomanem fer-ho únicament amb persones de total confiança i responsables.

Alliberar la WiFi no vol dir treure’n la contrasenya.

Mai deixis la teva WiFi sense contrasenya. Cal tenir present que lliurar la contrasenya del nostre WiFi pot obrir la porta a problemes de ciberseguretat, tant interns (sostracció de dades personals), com externs (descàrrega de contingut il·legal; atacs realitzats des de la vostra xarxa cap a l’exterior, etc.). Si la persona convidada en fa un mal ús, conscient o no, el responsable serà sempre el titular de la línia, identificat per l’adreça IP.

Alerta amb els virus!

Es pot donar la circumstància que un dels equips estigui infectat per un virus i això pugui malmetre tots els dispositius que facin ús de la mateixa xarxa WiFi. Cal, doncs, assegurar-nos que s’hagin pres prèviament les corresponents mesures de seguretat. Pot ser un bon moment per instal·lar, renovar o actualitzar l’antivirus en tots les dispositius convidats, i ajudar a millorar la higiene digital dels nous usuaris.

Valora configurar una xarxa de convidats

Per fer-ho ben fet, per compartir la nostra connexió de forma adequada cal configurar una xarxa WiFi per a convidats i especificar en la teva instal·lació de Windows que la xarxa és pública (per defecte està com a privada).

[Contingut adaptat del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya]